18 Οκτ 2010

Λατομεία στη Λαμία: ο κ Χειμάρας αποφεύγει τα δύσκολα...

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142 35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696
http://www.pepla.gr – info@pepla.gr – http://pepla.blogspot.com


Λατομεία στη Λαμία: Ο κ. Χειμάρας αποφεύγει τα δύσκολα…
Λαμία, 15.10.2010
Ο Νομάρχης κ Χειμάρας αποφεύγει συστηματικά να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο πρόβλημα ΛΑΤΟΜΕΙΑ επιχειρώντας να ‘’θολώσει’’ τα νερά.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του, δηλώνει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την οποία οκτώ χρόνια διαχειρίζεται, διεκδίκησε δυναμικά την καλύτερη λύση όλων των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούσαν τη Φθιώτιδα μαζί και των Λατομείων.

Ισχυρίζεται, ο κ. Χειμάρας, ότι επί των ημερών του η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έπαιξε σοβαρό ρόλο στην επίλυση (λες και το έλυσε) του προβλήματος των Λατομείων, όπως επίσης και των προβλημάτων που προέκυψαν γύρω από αυτά !!

Για να ενημερώσει καλύτερα τους Λαμιώτες και ιδιαίτερα αυτούς που μένουν στη Νέα Μαγνησία, Μεγάλη βρύση, Ροδίτσα κλπ, ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται αυτός, αφού είναι υπεύθυνος ΜΟΝΟ για τα ιδιωτικά και κοινοτικά λατομεία και όχι για τα λατομεία της Λατομικής Περιοχής. Για τα δημόσια λατομεία υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια. ΣΩΣΤΑ!!

Ο κ Νομάρχης, λοιπόν, μεταθέτει την ευθύνη της μη επίλυσης του στην Περιφέρεια Στερεάς. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και ο κ Χειμάρας το γνωρίζει πολύ καλά. Γνωρίζει ότι η περιφέρεια έχει την ευθύνη να δημοπρατήσει και να αδειοδοτήσει (συμβόλαια κλπ), ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ και αυτό έκανε, μόνο που η διαδικασία σκάλωσε και πάλι. Γιατί την ευθύνη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων, μέσα στις οποίες χωροθετούνται Λατομικές περιοχές, την έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (ο κ Χειμάρας) και όχι η Περιφέρεια.

Ο κ Χειμάρας όμως, ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. Από τους πέντε λατομικούς χώρους που προέκυψαν με την επαναχωροθέτηση της παλιάς λατομικής περιοχής, οι τρεις (Α, Β, Γ) βρίσκονται μέσα στη διεκδικούμενη έκταση για την οποία υπάρχει εισαγγελική απόφαση που απαγορεύει την εκτέλεση εργασιών. Αυτοί οι χώροι δεν μπορεί να ενεργοποιηθούν...

Οι δρόμοι που προτάθηκαν (μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν από τις τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας), βρίσκονται μέσα σε έκταση που απαγορεύεται κάθε επέμβαση, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της οριστικής εκδίκασης, δηλαδή δεν μπορεί να κατασκευαστούν. Με άλλα λόγια ο κ. Χειμάρας προσπαθεί, με την επίκληση των αρμοδιοτήτων, να αποφύγει τις ευθύνες που έχει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το πρόβλημα της λατομικής περιοχής μπορούσε να λυθεί από τις πρώτες μέρες και πριν βγει η Εισαγγελική απόφαση, αν η διοίκηση εφάρμοζε τις σχετικές διατάξεις περί διακατοχής.

Λύση και τώρα υπάρχει και μπορεί άμεσα να δοθεί, είναι απλή, αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση. Μπορεί να δοθεί εντολή ο δρόμος προσπέλασης να κατασκευαστεί έξω από την έκταση, στην οποία αναφέρεται η Εισαγγελική απόφαση (είναι εγκεκριμένος) και να ενεργοποιηθούν, προς το παρόν, ΜΟΝΟ οι χώροι που είναι Δημόσιοι και δε διεκδικούνται.

Όσον αφορά την ισχυρισμό ότι έκλεισε τα ασβεστοκάμινα πρέπει να του πούμε: ότι δεν φρόντισε όμως να βρει θέσεις μέσα στις οποίες θα μπορούσαν, πριν κλείσουν, να μεταφερθούν και να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους περισσότεροι από 25 - 30 εργαζόμενοι και η περιοχή της ΣΤΕΡΕΑΣ να αναγκαστεί να προμηθεύεται τον ασβέστη από Μακεδονία με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Εμείς δεν προτείνουμε το κλείσιμο επιχειρήσεων, προτείνουμε και απαιτούμε ο κ. Νομάρχης να είχε μεριμνήσει, μέσω των Υπηρεσιών του, για την εφαρμογή των κανονισμών και των μέτρων που οι ίδιες προτείνουν για την κάθε δραστηριότητα. Οι βιομηχανίες δεν φυτρώνουν σε μια νύχτα, χρειάζεται κόπος και πολλή δουλειά κ Νομάρχη.

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο το ψηφοδέλτιο της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ. Πενήντα έξι (56) συμπολίτες μας, 23 γυναίκες (41%) και 33 άνδρες, με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον ορθοπαιδικό γιατρό Παναγιώτη Στασινό, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους να ενημερώσουν τους δημότες του “Καλλικρατικού” Δήμου Λαμιέων για τις θέσεις και τους σκοπούς της Πρωτοβουλίας και να διεκδικήσουν την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Κεντρικός μας στόχος να συμβάλουμε στην ανατροπή της καθοδικής πορείας του Δήμου αλλά και:
- η ασφαλής και η αξιοπρεπής διαβίωση των δημοτών και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης με την αυστηρή εφαρμογή των νόμων του κράτους και των αποφάσεων του Δήμου. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας μέσα σε ένα αξιοπρεπές, καθαρό, και με αυστηρά καθορισμένα πλαίσια, περιβάλλον, στην πόλη και στα χωριά (Κανονισμός Διαχείρισης Ελεύθερων Χώρων, αντιμετώπιση της Ηχορύπανσης κλπ).
- η νομιμότητα (και όχι η νομιμοφάνεια) στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών, στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων
- η δημοκρατία και η συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις που αφορούν στον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων, αλλά και η εθελοντική δράση
- Η αξιοποίηση του διαδικτύου τόσο στην ανάδειξη προβλημάτων και την καταγγελία αυθαιρεσιών κατά του δημόσιου συμφέροντος, όσο και στη λήψη τοπικής σημασίας αποφάσεων ή την έκφραση της γνώμης των δημοτών.
- η διαφάνεια στη λειτουργία και ο έλεγχος στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και των οικονομικών των έργων
- η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ Δήμου και Δημότη.

Στόχος μας επίσης είναι να συμβάλουμε στην προστασία της τοπικής οικονομίας και των τοπικών προϊόντων, την πράσινη στροφή στην οικονομία και τη δημιουργία νέων μορφών οικονομίας στηρίζοντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες, στην ανάδειξη της Λαμίας ως πόλη και περιοχή - τουριστικός προορισμός, η πάταξη του παραεμπορίου και του παράνομου εμπορίου, η βελτίωση των υποδομών της ΒΙΠΕ και η δημιουργία προϋποθέσεων για νέες βιώσιμες επενδύσεις

Στόχος μας τέλος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου (ελεύθεροι χώροι, δάση, υδάτινοι πόροι, αντιμετώπιση της ρύπανσης), γιατί η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας είναι πλούτος για όλους μας και τον καθένα χωριστά.
Καλούμαστε σήμερα να γίνουμε ενεργοί πολίτες, να συνδιαμορφώσουμε προτάσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα και να συμμετάσχουμε στις αποφάσεις, που αφορούν στην ποιότητα της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, Κίνηση Ανεξάρτητη και Αδέσμευτη, δε διεκδίκησε και δεν διεκδικεί το χρίσμα και την υποστήριξη κανενός κόμματος. Διεκδικεί μόνο την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της κοινωνίας για ένα ελπιδοφόρο μέλλον του Δήμου μας.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων για το κεντρικό ψηφοδέλτιο του Δήμου

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Στασινός Παναγιώτης του Σταμάτη
υποψήφιος Δήμαρχος

1. Αναγνωστόπουλος Γεώργιος του Ευθυμίου, παιδίατρος
2. Βογιατζή Αντωνία του Ιωάννη, εκπαιδευτικός
3. Γιάννακας Γεώργιος του Τιμολέοντα, καθηγητής φυσικός
4. Γκαλιούρη Αικατερίνη του Σωτηρίου, νοσηλεύτρια
5. Γκέκκας Γεώργιος του Βασιλείου, καθηγητής φυσικής αγωγής
6. Γρίβα Ευφροσύνη του Κωνσταντίνου, καθηγήτρια φιλόλογος
7. Δημόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου, Δικηγόρος
8. Ελευθεράκη Κυριακή του Νικολάου, εκπαιδευτικός
9. Ζακυνθινός Γεώργιος του Ιωάννη, Αν Καθηγητής Τμ Τεχνολ Τροφίμων ΤΕΙ Καλαμάτας
10. Κάβουρα Βικτώρια – Μαρία του Παναγιώτη, Μάρκετιγκ - Διοίκηση Επιχειρήσεων
11. Καγκαρά Αγγελική του Ηλία, ιδιωτικός υπάλληλος
12. Καλλιώρας Γεώργιος του Παναγιώτη, συνταξιούχος στρατιωτικός
13. Καλοδήμος Δημήτριος του Ιωάννη, καθηγητής φυσικός
14. Καραγκούνη Βασιλική του Γεωργίου, κομμώτρια
15. Κιαμούρης Βασίλειος του Νικολάου, πτυχ Πολιτικών Επιστημών, ασφαλιστής
16. Κικής Θεόδωρος του Σωτηρίου, έμπορος
17. Κολοβού Ξανθή του Θωμά, καθηγήτρια μαθηματικός
18. Κοντογιάννης Δημήτριος του Κωνσταντίνου, καθηγητής μουσικής
19. Κουβέλης Κωνσταντίνος του Παναγιώτη, υπάλληλος ΟΤΕ
20. Κούτσικος Ιωάννης του Δημητρίου, ιδιωτικός υπάλληλος
21. Κύρκου Δέσποινα του Ευαγγέλου, ιδιωτική υπάλληλος
22. Κωστόπουλος Λεωνίδας-Μιχαήλ του Αθανασίου, λογιστής
23. Λαϊνά Αριστέα του Αθανασίου, οδοντίατρος
24. Μανίκας Νεοκλής του Νικολάου, τεχνολόγος μηχανικός
25. Μέντζος Μενέλαος του Νικολάου, οδηγός
26. Μητσογιάννης Αριστείδης του Ευαγγέλου, μηχανολόγος μηχανικός
27. Μίχας Σταύρος του Γεωργίου, συγγραφέας
28. Μπακαλέξης Θεόδωρος του Βασιλείου, πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων
29. Ξαρχάς Αθανάσιος του Δημητρίου, έμπορος
30. Παπαλελούδης Δημήτριος του Κων/νου, Τεχνολόγος Περιβάλλοντος & Οικολογίας
31. Παπαλέξη Ιουλιέττα του Φιλοποίμενα
32. Σουλόπουλος Ηρωδίων του Στυλιανού, Τεχνικός Δικτύων Τηλεπικοινωνιών
33. Σπανός Ευστάθιος του Γεωργίου, ιδιωτικός υπάλληλος
34. Σταμέλλος Στέφανος του Ελευθερίου, συνταξιούχος ΟΤΕ
35. Στασινού Σοφία – Ιωάννα του Σταματίου, καθηγήτρια φυσικής αγωγής
36. Τερτίγκας Φώτιος του Δημητρίου, επιχειρηματίας
37. Τσιαντή – Κουτσούμπα Κωνσταντίνα του Γεωργίου, ιδιωτικός υπάλληλος
38. Τσίγκας Παναγιώτης του Γεωργίου, ιδιωτικός υπάλληλος
39. Φαϊτάς Αντώνιος του Δημητρίου, δικαστικός επιμελητής
40. Φυσέκη – Μπαζάνη Κωνσταντίνα(Ντίνα) του Αλεξάνδρου, έμπορος
41. Χαλεπλής Σταύρος του Ζαχαρία, ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων

Η επιτροπή τύπου

Πληροφορίες: Κουτσούμπας Αντώνης