14 Ιουν 2008

Λατομεία στη Λαμία, φθάνει πια η κοροϊδία!!

"ήμουνα νιος και γέρασα" συνηθίζεται να λέγεται σε επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις επί πολύ μακρό χρόνο.

Ξεκινάμε το θέμα των λατομείων στη Λαμία με στόχο να αναδείξουμε το σημαντικό αυτό περιβαλλοντικό, αισθητικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και όχι μόνο ζήτημα της πόλης. Έχει ένα παρελθόν κάποιων δεκαετιών. Έχει γίνει αντικείμενο δεκάδων καταγγελιών, πολλών συσκέψεων και πολλών υποσχέσεων, έχει γίνει αντικείμενο νομικών και δικαστικών ερμηνειών και αποφάσεων, έχουμε ακούσει μεγάλα λόγια και έχουμε μελετήσει εκατοντάδες σελίδες νόμων, εγκυκλίων και Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Αποκαταστάσεων. Έχουν αλλάξει δεκάδες Περιφερειάρχες, νομάρχες, τρεις δήμαρχοι και πόοοσοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι! Και τα λατομεία εδώ!

Κανείς από όλους αυτούς δεν ευθύνεται γι' αυτό! Όλοι είχαν την ΠΡΟΘΕΣΗ αλλά δεν μπόρεσαν!! και κάθε φορά ζητάνε την ψήφο των Λαμιωτών στο όνομα της απομάκρυνσης των λατομείων!!! και οι Λαμιώτες τους ψηφίζουν με τα δύο χέρια!!!!

Αφορμή για την έναρξη αυτή του διαλόγου είναι η 85/2008 απόφαση του Εφετείου, στο οποίο είχε προσφύγει το δημόσιο μετά την πρωτόδικη απόφαση, με την οποία η έκταση αυτή της νέας Λατομικής Περιοχής κρίθηκε ως ιδιωτική. Η απόφαση του Εφετείου Λαμίας κηρύσσει απαράδεκτη τη συζήτηση της υπόθεσης της λατομικής περιοχής Λαμίας και που σημαίνει επανάληψη της δίκης και ουσιαστικά βρισκόμαστε στο στα ίδια(;) σε ό,τι αφορά την διένεξη μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου.


Η συνέχεια στο επόμενο. Στόχος μας είναι, και με τη βοήθεια των αναγνωστών, να "σηκώσουμε" το παρελθόν και να δημιουργήσουμε το μέλλον σε ό,τι αφορά τα λατομεία. Ένας φιλόδοξος στόχος. Υπάρχει, και το ξέρουν οι αναγνώστες, ένα πλούσιο αρχείο για τα λατομεία στα χέρια μας. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στον έλεγχο του πεπρωμένου μας, γιατί δυστυχώς κάποιοι άλλοι τον έχουν αναλάβει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: